Vinkkejä, joiden avulla saat Googlen pitämään sivustasi

Kerroimme jo edellisellä sivulla, että saadaksesi sivustollesi näkyvyyttä on erittäin tärkeää luoda sivustosta hakukoneystävällinen. Hakukoneista Google on kenties suosituin ja tunnetuin ja monet sivustot pyrkivätkin saavuttamaan juuri Googlen suosion erilaisilla menetelmillä, joita esittelemme tällä sivulla – toisinaan on hyödyllistä ”kutsua Google kylään” omalle sivulle, elleivät tulokset muutoin nouse.

Kun tavoitteenasi on parantaa omien sivujesi näkyvyyttä Googlessa, voit tehdä tämän jopa täysin ilmaiseksi. Tarvitset kylläkin jonkin verran tietoa hakukoneoptimoinnista eli SEO-optimoinnista, mutta muutaman perusniksin avulla tämä ei ole kovin vaikeaa. Jos taas haluat SEO-optimoida sivusi perusteellisella tavalla, vaatii tämä operaatio runsaan määrän aikaa, resursseja sekä osaamista ja saatatkin joutua kääntymään asiantuntijan puoleen, mutta toisaalta jo muutamilla ilmaisilla nikseillä pääset alkuun.

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää miten Google toimii – Googlehan toimii hieman yksinkertaistettuna siten, että se pyrkii määrittelemään hakutuloksia eli sijainteja sen mukaan miten sivustosi näkyy tietyllä hakusanalla haettaessa. Google toimii aktiivisesti ja tekee näitä määritelmiä monta kertaa päivässä. Se miten oma sivustosi sijoittuu hakutuloksissa riippuu monista erilaisista indekseistä ja monista erilaisista kriteereistä. Kerroimme jo edellisellä sivulla, että tärkeintä korkeaa sijoitusta tavoiteltaessa on oman sivuston laatu sekä tämän laadun tarkkaileminen – eikä tätä tosiasiaa voitane liikaa korostaa.

Google nimittäin tekee sijoituksensa lähinnä juurikin sivustojen laadun perusteella ja laatukriteerit ovat tässä tärkeässä osassa. Niiden avulla on tarkoitus pyrkiä tarjoamaan haun tehneelle käyttäjälle hakutulos, joka vastaa mahdollisimman osuvalla tavalla hänen tarpeitaan. Kuten jo aikaisemminkin totesimme koodipuolella voi olla vaikea vaikuttaa omien kotisivujen laadukkuuteen, mutta tästä huolimatta on kuitenkin olemassa niksejä, joita voit käyttää vakuuttaaksesi Googlen. Nämä käyttökelpoiset niksit liittyvät esimerkiksi blogin kirjoittamiseen, some-markkinointiin, sisältöön, osallistumiseen ja vaikuttamiseen, linkittämiseen sekä otsikoihin ja hakusanoihin. Kannattaa lukea seuraavasta kappaleesta lisää näistä nikseistä ja esimerkiksi siitä, kuinka blogia voi käyttää yritystoiminnan esiinnostamisessa hyödyksi luovalla tavalla. Bloggaaminenhan on nykyisin monelle suosittu harrastus, mutta bloggaamista voi käyttää myös ammattimaisena keinona tuoda oman yrityksen toimintaa esiin – laadukas blogi tavoittaa helposti suuren lukijamäärän! Mutta miten – siitä kerromme seuraavaksi!

Bloggaaminen ja some

Blogista saattaa tulla ensimmäisenä mieleen muoti- tai lifestyle-blogi tai blogi, jota kirjoitetaan täysin harrastelijamaisesti. Bloggaaminen voi kuitenkin olla myös keino tuoda omaa yritystoimintaasi esiin! Google nimittäin arvostaa blogeja, mikä on hyvä pitää mielessä, varsinkin jos olet sujuva kirjoittaja ja pitäisit mielelläsi omaa blogia! Miten sitten blogia voi käyttää oman yritystoiminnan esille tuomisessa? Miten se voisi toimia tässä välineenä? Ensinnäkin myös blogin pitämisessä on tärkeää kirjoittaa sisältöä, joka on laadukasta ja joka kiinnostaa lukijoita. Tämä sisältö voi liittyä esimerkiksi oman yrityksesi toimintaan tai johonkin siihen liittyvään aiheeseen. Se voi käsitellä myös jotakin muuta tärkeää aihetta, josta haluat kertoa oman näkemyksesi ja tuoda samalla esiin oman asiantuntemuksesi. Blogia kannattaa päivittää usein, koska tietomäärän lisääntyminen korottaa sivustosi arvoa Googlen silmissä. Kiinnitä huomiota myös blogin kuviin sekä kuvateksteihin – käytä kuvateksteinä aiheeseen liittyviä avainsanoja ja huolehdi siitä, että blogin kuvat ovat laadukkaita. Tarkista myös, että sivusi otsikot sekä hakusanat ovat kunnossa!

Blogin lisäksi kannattaa panostaa yrityksen sosiaalisen median kanaviin sekä niiden laadukkuuteen – luo yritykselle esimerkiksi Twitter-, Facebook-, Linkedin- ja Facebook-tilit. Näiden tilien kautta voit jakaa esimerkiksi blogikirjoituksiasi sekä omia näkemyksiäsi tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista. Tämä auttaa saamaan blogillesi lisää lukijoita, mikä puolestaan korottaa sivustosi arvoa Googlen silmissä. Sosiaalisessa medissa kannattaa jakaa aktiivisesti aiheeseen liittyvää ajankohtaista sisältöä, koska tämä taas auttaa saamaan lisää lukijoita ja seuraajia. Ole aktiivinen, vaikuta, kommentoi, seuraa ja tykkää muiden some-sivuja sekä pyri linkittämään sivustosi tärkeille sivuille.