Meistä

Näillä sivuilla annamme vinkkejä verkkosurffailuun, siihen miten etsit tietoa ja millaisia sivuja kannattaa käyttää apuna tietoa etsiessäsi. Verkossa on niin valtavan paljon tietoa, että tietynlaiset navigointivinkit ovat tarpeen ettet eksyisi tiedon polulla. Nykyisin netti on tärkeä tiedon aarrearkku ja onkin erittäin tärkeää oppia ammentamaan tietoa tästä aarrearkusta mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Miten sitten voit oppia tämän äärimmäisen tärkeän taidon? Opi netissä suunnistamisen taidot jatkamalla sivujemme lukemista!

Perusteet

Netin toiminta on loppujen lopuksi melko yksinkertaista, vaikka netin tarjoama tietomäärä onkin valtavan laaja. Webistä löytyy tekstiä reilun biljoonan sivun verran. Uusia sivuja tulee päivässä miljoona – tahti on siis huima. Tiedon etsimisessä voikin mennä sormi suuhun, ellet tunne muutamaa peruskikkaa.

Muutamalla hyvällä työkalulla voit löytää tietoa näppärästi ja nopeasti. Kun tiedät oikeanlaiset työkalut, jää sinun tehtäväksesi kirjoittaa oikea hakusana hakukoneeseen ja tulokset ovat valmiit muutamassa sekunnissa.
Hakukoneita kutsutaan myös hakuohjelmiksi. Englanniksi näitä hakukoneita kutsutaan nimellä search engines. Hakukoneiden lisäksi webin työkaluihin, joiden avulla voidaan hakea tietoa, kuuluvat käsintehdyt aihehakemistot sekä hakuagentit. Käsintehtyjä aihehakemistoja kutsutaan englanniksi nimellä hand-built subject directories ja hakuagentteja nimellä search agents.

Yleensä webin hakutyökalut ovat käytettävissä ilmaiseksi, tosin jotkin sanomalehtiarkistot ovat maksullisia. Koska hakutyökalut osoittautuivat niin käytännöllisiksi ja suosituiksi, alkoi niihin ilmestyä myös muunlaisia palveluita. Tällöin näistä työkaluista kehittyi lopulta yhteisöjä ja portaaleja sekä niin sanottuja hubeja. Google on ehkä suosituin ja tunnetuin hakutyökalu ja monet sivustot pyrkivätkin saavuttamaan juuri Googlen suosion erilaisilla menetelmillä – toisinaan on hyödyllistä ”kutsua Google kylään” omalle sivulle, elleivät tulokset muutoin nouse. Googlen lisäksi muita hyviä hakukoneita ovat Alta Vista, Excite, Fast Search ja Go. Jos haluat vinkkejä siitä, miten voit parantaa sivustosi hakutuloksia Googlen hauissa, jatka sivujemme lukemista.

Halutessasi parantaa omien sivujesi näkyvyyttä Googlessa, voit tehdä tämän jopa täysin ilmaiseksi. Tarvitset jonkin verran tietoa hakukoneoptimoinnista eli SEO-optimoinnista, mutta muutaman perusniksin avulla tämä ei ole kovin vaikeaa. Jos haluat SEO-optimoida sivusi perusteellisella tavalla, vaatii tämä operaatio runsaan määrän aikaa, resursseja sekä osaamista, mutta jo muutamilla ilmaisilla nikseillä pääset alkuun. Ensinnäkin on tärkeää tietää miten Google toimii. Googlehan toimii siten, että se pyrkii määrittelemään hakutuloksia eli sijainteja sen mukaan miten sivustosi näkyy tietyllä hakusanalla haettaessa. Google tekee näitä määritelmiä monta kertaa päivässä. Se miten sivustosi sijoittuu hakutuloksissa riippuu monista erilaisista indekseistä ja monista erilaisista kriteereistä. Tärkeintä on oman sivuston laatu sekä tämän laadun tarkkaileminen. Google siis tekee sijoituksensa lähinnä juurikin sivustojen laadun perusteella ja laatukriteerit ovat tässä tärkeässä osassa. Niiden avulla pyritään tarjoamaan haun tehneelle käyttäjälle hakutulos, joka vastaa mahdollisimman osuvalla tavalla hänen tarpeitaan.

Koodipuolella saattaa olla vaikeaa vaikuttaa omien kotisivujen laadukkuuteen, mutta tästä huolimatta on kuitenkin olemassa niksejä, joita voit käyttää vakuuttaaksesi Googlen. Nämä niksit liittyvät esimerkiksi blogin kirjoittamiseen, some-markkinointiin, sisältöön, osallistumiseen ja vaikuttamiseen, linkittämiseen sekä otsikoihin ja hakusanoihin. Kerromme näistä nikseistä lisää seuraavalla sivullamme eli jos tavoitteesi on nostaa sivustoasi Googlen hakutuloksissa, kannattaa lukea seuraavalta sivulta lisää niksejä esimerkiksi siitä, kuinka blogia voi käyttää yritystoiminnan esiinnostamisessa hyödyksi luovalla tavalla. Bloggaaminen on nykyisin monelle suosittu harrastus, mutta bloggaamista voi käyttää myös ammattimaisena keinona tuoda oman yrityksen toimintaa esiin – laadukas blogi tavoittaa helposti suuren lukijamäärän! Millaisia asioita sitten kannattaa huomioida, jos bloggaamisen tavoitteena on nimenomaan tuoda esiin oman yrityksen toimintaa? Lue vinkkimme seuraavalta sivulta!

Making rahaa Internetissä on vaikea alussa. Juha ja Johanna alkoi blogin Internetissä ja toimii nyt sivustot Suomi Casinot 24 ja Suomen Blackjack.